De nieuwste training methodes

Trainingsmethode

Vroeger speelden we buiten. Geen televisie, Playstation of laptop. Elke avond moe, maar voldaan naar bed. De trainingen van Voetbaltech zijn extra techniektrainingen die prima naast de training(en) van de club passen. Een uur extra beweging is niet te veel, maar eerder een prima aanvulling op het sporten en bewegen van de kinderen.

In de leeftijden van 6 t/m 12 jaar leren kinderen de meeste basisprincipes van het voetbal. Dat wil zeggen dat dit de beste fase is waarin kinderen op een natuurlijke manier leren omgaan met de bal. Waar op de straat en in de veldjes automatisch je motoriek, coördinatie werd aangeleerd, zal er nu iets anders moeten gebeuren om je voetbalvaardigheden te verbeteren. Wij willen met Voetbaltech juist aan deze leeftijdscategorie meer aandacht gaan besteden. De trainingen zijn gericht op de 5 belangrijkste aspecten binnen voetbal voor deze kinderen;

  • Techniek (Aannemen – Passen & trappen – Dribbelen)
  • Tactiek (Vrijlopen – bewegen zonder bal – ruimte maken – positie spellen)
  • Coördinatie (Evenwicht – wendbaarheid – motoriek – ritme – looptraining)
  • Mentaliteit (Niet opgeven/doorzetten – voor zichzelf opkomen – durven & Doen)
  • Sociale vaardigheden (Spelvormen – samenwerken – kritieke geven en krijgen – positief helpen)

Bij Voetbaltech staat voorop om juist meer met de bal te trainen. Voetballen is niet alleen maar rennen en achter een tegenstander aanlopen. De bal is namelijk vaak een grote, zo niet de grootste,  tegenstander van de spelers op het veld. Om de technieken van juist deze leeftijd meer te trainen krijgen kinderen betere voetbalvaardigheden en daardoor meer zelfvertrouwen.  Passen, aannemen, dribbelen, passeren, schieten,  allemaal dingen die een kind leuk en plezierig vindt.

Voetbaltech geeft specifieke techniek trainingen die ervoor zorgt dat spelers zich beter ontwikkelen. Dit doen wij met de allerlaatste ontwikkelingen op gebied van trainingsmaterialen.